luni, 14 noiembrie 2011

Pizza


Ingrediente:
  • 500 g faina
  • un cubulet drojdie (25g)
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 300 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita de sare  
 Preparare: 
Se amesteca drojdia cu putina apa si 1-2 lingurite de faina si se lasa sa creasca. Dupa ce-a crescut, se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta pana se desprinde aluatul. Acoperim si lasam la crescut 30 min. Luam bucati din aluat si intindem cu sucitorul si asezam in tava.
Ungem foile de pizza cu un amestec: suc de rosii, busuioc, oregano.
Am pus deasupra cabanos, bacon, ardei verde, masline, cascaval, 2-3 oua batute, sare si piper.
Se da la cuptor pentru 20 min si cand este gata se poate verifica astfel: se ridica cu un cutit marginea si dedesubt aluatul trebuie sa fie rumenit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu