marți, 15 noiembrie 2011

Mbatan - mancare libaneza


Ingrediente:

  •  500 g carne tocata vita
  • o ceapa
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri pasta concentrata de rosii
  • 2 lingurite amestec "7 piperuri' (amestec arab de condimente Baharat)
  • 1 lingurita boia iute
  • patrunjel verde
  • sare
  • cartofi
  • pesmet
  • suc de rosii
  • ulei pentru prajit
Preparare:
Se amesteca carnea cu ceapa si patrunjelul, taiate marunt. Adaugam cele 2 oua, usturoiul zdrobit, 2 linguri pesmet, pasta de rosii concentrata, boiaua iute, sarea si amestecul de condimente "7 piperuri".
Condimentul l-am cumparat gata preparat, dar se poate face si in casa amestecand: 2 linguri piper negru măcinat, 2 linguri boia de ardei dulce, 2 linguri chimion măcinat, 1 lingură coriandru măcinat, 1 lingură cuisoare măcinate, 1 lingură nucsoara măcinată, 1 lingură scortisoara măcinată,1/2 lingură cardamom măcinat.
Curatam cartofii si-i taiem rondele de 1 cm grosime. Formam piftele din carne si le asezam intre 2 felii de cartofi.
Trecem aceste piftele prin ou batut, pesmet si le prajim in ulei bine incins.
Intr-o oala adanca punem un strat de cartofi, asezam piftelele si adaugam suc de rosii cat sa le cuprinda. Lasam pe foc mic 2 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu