sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Cornuri

Ingrediente:
  • 500-550 g faina
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • gem (optional)
Preparare:
Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, il iei de pe foc, adaugi zaharul si amesteci bine. Intr-un vas bati bine (sa nu aiba cocoloase) ouale,drojdia si sarea. Adaugi amestecul de unt si zahar, laptele caldut si amesteci bine.
Adaugi faina treptat si framanti un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Acoperi aluatul cu un prosopel de bucatarie si-l lasi la loc caldut 30-60 min. Dupa ce a crescut, imparti aluatul in 6 parti egale.
  Intinzi fiecare parte in forma de cerc si il imparti in 8. Eu le-am uns cu gem.
Rulezi cornurile si le lasi in tava la crescut 30 min. Dupa ce au crescut, se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, se ung cu un amestec format din 3 linguri zahar + 1 lingura apa.

Reteta preluata de la lalena.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu