duminică, 23 august 2015

Rulada Elvetiana

Cu gem de prune
 
Cu gem de zmeura si glazura de ciocolata
 Cu gem de visine

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
Umplutura de gem:
  • 150 g gem
Alta umplutura;
  • 200 - 300 g crema de ciocolata sau de vanilie 
1. Bate galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adauga faina treptat, amestecand usor. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in compozitie. Unge o foaie de pergament cu unt. Asaz-o intr-o tava de 30*40 cm si toarna compozitia. Las-o la cuptor 8-10 min.
2. Intide pe masa un servet curat. Presara peste el un strat subtire de faina. Faina este mai buna decat zaharul, care tinde sa inmoaie prajitura (s-o umezeasca).
3. Intoarce foaia pe servet si scoate pergamentul. Intinde gemul deasupra. Daca doresti sa folosesti umplutura de ciocolata, foaia trebuie racita. In acest caz, asaza un servet umed peste foaia intoarsa, pentru a o mentine moale. Amesteca si intinde ciocolata.
4. Ruleaza pe partea lunga. Rulada este mai usor de taiat dupa cateva ore de stat in frigider. 
5. Taie rulada in felii subtiri si pudreaza cu zahar. Poti glazura rulada netaiata cu ciocolata topita la bain-marie, in care adaugi o lingurita de ulei si amesteci bine. Uleiul adaugat in ciocolata topita ii va da o nota de stralucire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu