duminică, 5 mai 2013

Tarta cu branza si zmeura


Ingrediente:
  • 25 bucati biscuiti digestivi
  • 100 g unt
  • 500g crema de branza philadelphia
  • 400 ml frisca lichida
  • 90 g zahar
  • 4 foi de gelatina
  • dulceata de zmeura sau dupa preferinta.
Preparare:
 Pisam biscuitii cu ajutorul mixerului vertical sau a unui robot de bucatarie, masina de tocat, etc. Topim untul si-l amestecam cu biscuitii maruntiti. Asezam compozitia de biscuiti intr-o forma de tort detasabila si cu ajutorul unei spatule presam compozitia si o nivelam pe fundul tavii. Lasam la rece pana la prepararea cremei.


Intr-un castron punem foile de gelatina, acoperim cu apa si le lasam 5 minute la inmuiat. Incalzim frisca lichida (atentie! sa nu ajunga la fierbiere) impreuna cu zaharul. Cand a ajuns la punctul de fierbere, luam de pe foc si adaugam foile de gelatina hidratate si omogenizam compozitia. Se adauga crema de branza si se amesteca bine.
Crema astfel obtinuta se adauga peste blatul de biscuiti si se tine la rece minim 2 ore. 

Dupa ce s-a intarit crema, adaugam dulceata de zmeura si o mai tinem la rece pana in momentul servirii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu