sâmbătă, 25 octombrie 2014

Prajitura cu morcovi si nuci / Bizcocho de zanahorias y nueces

La receta esta prestada de aqui.

Ingrediente pentru blat:
  • 450 g de faina
  • un plic praf de copt
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • o lingurita de sare
  • o lingurita nucsoara macinata
  • 4 oua
  • 350 g de zahar
  • 225 ml de ulei
  • 330 g morcov ras
  • 125 g de nuci
  • 115 g de stafide 
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 3 jumatati de piersica in compot
Ingrediente pentru crema:
  • 125 g crema de branza Philadelphia
  • 200 g zahar 
  • 50 g unt la temperatura ambiente
  • o lingurita esenta de vanilie
Preparare:
Amestecam faina cu praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara macinata. Adaugam zaharul si ouale batute, unul cate unul. Dupa ce s-au incorporat ouale adaugam uleiul, esenta de vanilie si mixam pana ce compozitia este omogena.
Adaugam morcovul ras, nucile si stafidele maruntite (eu le-am maruntit cu robotul de bucatarie), si cele 3 bucati de piersica pisate (sa fie ca un piure).
Punem compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Lasam la copt pana ce scobitoarea infipta in mijlocul prajiturii iese curata.
Lasam prajitura sa se racoreasca bine, apoi o scoatem pe un gratar sa se raceasca complet. Batem intre timp crema de branza cu zaharul si untul pana obtinem o crema. Intindem crema pe prajitura si ornam cu nuci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu