- 5-6 oua (294 grame)
- 150 gr zahar pudra
- 200 gr de unt
- 110 gr de faina
- 220 gr de ciocolata neagra
- 5 gr de cacao
- 3 gr de scortisoara (optional)
- 1,5 gr de sare
Se amesteca untul moale cu zaharul pana se deschide la culoare, punem ouale si continuam mixarea. Adaugam treptat faina, scortisoara si dupa ce s-a omogenizat incorporam ciocolata topita, cacaoa si sarea.
Amestecam bine toate ingredientele si impartim compozitia in forme individuale. Acestea trebuiesc unse cu unt si tapetate cu cacao. Pastram formele in congelator si cand avem pofta de ceva dulce, e gata in cateva minute.
Pentru a coace vulcanul de ciocolata nu este nevoie sa-l descongelam. Incalzim cuptorul si lasam vulcanul 17-20 minute. Daca il vei coace imediat dupa pregatirea compozitie, il lasam in doar 8-10 minute.
Recomand sa-l serviti alaturi de inghetata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu