Ingrediente pentru blat:
- 450 g de faina
- un plic praf de copt
- 2 lingurite de scortisoara macinata
- o lingurita de sare
- o lingurita nucsoara macinata
- 4 oua
- 350 g de zahar
- 225 ml de ulei
- 330 g morcov ras
- 125 g de nuci
- 115 g de stafide
- o lingurita esenta de vanilie
- 3 jumatati de piersica in compot
- 125 g crema de branza Philadelphia
- 200 g zahar
- 50 g unt la temperatura ambiente
- o lingurita esenta de vanilie
Amestecam faina cu praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara macinata. Adaugam zaharul si ouale batute, unul cate unul. Dupa ce s-au incorporat ouale adaugam uleiul, esenta de vanilie si mixam pana ce compozitia este omogena.
Adaugam morcovul ras, nucile si stafidele maruntite (eu le-am maruntit cu robotul de bucatarie), si cele 3 bucati de piersica pisate (sa fie ca un piure).
Punem compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Lasam la copt pana ce scobitoarea infipta in mijlocul prajiturii iese curata.
Lasam prajitura sa se racoreasca bine, apoi o scoatem pe un gratar sa se raceasca complet. Batem intre timp crema de branza cu zaharul si untul pana obtinem o crema. Intindem crema pe prajitura si ornam cu nuci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu