marți, 12 iunie 2012

Chec cu banană / Bizcocho de plátano

Ingrediente:
  • 3 oua
  • un iaurt cu banana
  • o banana
  • o cutie de iaurt cu ulei de masline virgen extra
  • 2 cutii de iaurt cu zahar
  • 3 cutii de iaurt cu faina
  • 1 plic praf de copt (al meu a avut 16 g)
  • coaja de la o lamaie
  • ulei si faina pentru uns tava

Preparare
Pentru prepararea checului, punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si coaja rasa de lamaie. Mixam pana la omogenizare.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia anterioara. Dupa ce faina s-a incorporat, adaugam iaurtul si omogenizam bine.
Turnam compozitia intr-o forma de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina. Curatam banana, o taiem cubulete si o agaugam peste compozitia de chec.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 40 minute. 
  • 3 huevos
  • 1 yogur de plátano
  • 1 plátano
  • 1 bote de yogur de aceite de oliva virgen extra
  • 2 botes de yogur de azúcar
  • 3 botes de yogur de harina
  • 1 sobre de levadura
  • ralladura de 1 limón
  • aceite de oliva virgen extra y harina para el molde
Para hacer el bizcocho, pon en un recipiente los huevos, el azúcar y el aceite. Limpia el limón y ralla un poco de la cáscara encima. Mezcla con una batidora eléctrica.
Mezcla la harina y la levadura e incorpórala a la preparación anterior. Agrega el yogur y mezcla con la batidora.
Unta un molde con un poco de aceite y espolvoréalo con harina, y vierte dentro la masa. 
Pela el plátano, córtalo en trocitos e incorpóralos al molde. Calienta el horno e introduce en el horno a 180 grados durante 40 minutos.
Cuando el bizcocho esté hecho y templado, desmóldalo.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu