Foi :
- un pachet foi de placinta
- untura sau unt, ulei
- 1 kg branza dulce
- zahar dupa gust
- 5 oua
- stafide
- esenta de vanilie
- optional, coaja rasa de lamaie
- 1 ou
- zahar pudra
Pentru prepararea umpluturii se amesteca toate ingredientele.
Foile de placinta se pregatesc astfel: se ung cate doua sau trei foi cu untura si le asezam una peste alta. Adaugam o cantitate proportionala de branza (am avut 10 foi si am pus cate 2 la sul, deci in total au iesit 5 suluri, si am impartit cantitatea de branza tot in 5).
Se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu untura sau unt, ulei.
Dupa ce am asezat placinta in tava, adaugam untura, din loc in loc si dam la cuptor. Cand este aproape gata, o ungem cu ou batut si o mai lasam pana se rumeneste frumos. Pudram cu zahar si servim.
Aici nu am gasit foi de placinta, am folosit foi fillo .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu