vineri, 9 decembrie 2011

Cannelloni cu carne

Ingrediente:
  • 18 placi sau tuburi de pasta pentru cannelloni
  • 400 g carne tocata amestec
  • o ceapa
  • un morcov 
  • un ardei (eu nu am avut) 
  • 2-3 linguri de bulion
  • 2 linguri margarina
  • sos bechamel
  • sare, piper
  • nucsoara
 Preparare:
Intr-o cratita incapatoare punem 2 linguri de margarina, adaugam ceapa taiata marunt si lasam la calit pana devine sticloasa. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam morcovul dat pe razatoare si ardeiul taiat cubulete, amestecam si mai lasam pe foc la calit 5 minute, pana ce zarzavaturile isi schimba usor culoarea. Adaugam carnea tocata, amestecam si o lasam la calit pana isi schimba culoarea. Adaugam peste carne, bulionul diluat cu un pic de apa, sare, piper, nucsoara si mai lasam pe foc pana scade compozitia. 
 Amestecam compozitia de carne cu 2 linguri de sos bechamel. Eu am cumparat sosul bechamel, dar voi il puteti prepara din 500 ml lapte, 4 linguri unt, 3 linguri faina, nucsoara, cascaval. Punem untul la topit intr-o craticioara, adaugam faina amestecand energic si turnam laptele putin cate putin. lasam la foc minim sa dea cateva clocote, adaugam sare si nucsoara dupa gust si oprim focul.
Am lasat, placile de cannelloni in apa fierbinte 10 minute conform instructiunilor de pe ambalaj. Punem pe fiecare placa o lingura de compozitie si rulam.
Intr-un vas de jena punem un strat de suc de rosii, peste care vom aseza cannelloni umpluti.
Deasupra acoperim cu sos bechamel, cascaval si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu