Ingrediente:
Blat:
- 5 oua
- 250 g margarina
- 250 g zahar
- 300 g faina
- 3 linguri cacao
- nuca macinata
- un plic praf de copt
- esenta de rom
- 150 g zahar
- 3 linguri lapte / apa
- 2 linguri cacao
- 1 lingura margarina
- Se bat spumă cele 5 albusuri de ou, iar galbenusurile le amestecam cu praful de copt.
-Margarina si zaharul se pun la topit. Dupa ce s-au racit se adauga impreuna cu galbenusurile, cacao, nuca macinata, esenta de rom, faina si praful de copt peste albusuri si se amesteca cu o spatula de sus in jos.
- Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul la foc potrivit.
- Se incearca dupa 30 de minute cu o scobitoare daca s-a copt blatul. Daca scobitoarea iese curata si uscata, inseamna ca blatul este facut.
- Preparam glazura: se pun toate ingredientele la topit si cand este gata prajitura adaugam glazura si mai lasam 2-3 minute la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu