sâmbătă, 1 octombrie 2011

Prajitura "Negresa"





Ingrediente:
Blat:
  •  5 oua
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • nuca macinata
  • un plic praf de copt     
  • esenta de rom
Glazura:
  • 150 g zahar
  • 3 linguri lapte / apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura margarina
Preparare:
- Se bat spumă cele 5 albusuri de ou, iar galbenusurile le amestecam cu praful de copt.
-Margarina si zaharul se pun la topit. Dupa ce s-au racit se adauga impreuna cu galbenusurile, cacao, nuca macinata, esenta de rom, faina si praful de copt peste albusuri si se amesteca cu o spatula de sus in jos.
- Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul la foc potrivit.
- Se incearca dupa 30 de minute cu o scobitoare daca s-a copt blatul. Daca scobitoarea iese curata si uscata, inseamna ca blatul este facut.
 - Preparam glazura: se pun toate ingredientele la topit si cand este gata prajitura adaugam glazura si mai lasam 2-3 minute la cuptor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu