sâmbătă, 15 octombrie 2011

Trufe


Reteta este preluata de la Laura Adamache


 Ingrediente:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
  • 75 g migdale pudra
  • 2 linguri whisky sau coniac

Preparare:
Topim la bain marie ciocolata amestecata cu frisca lichida nebatuta si migdalele.
Cand ciocolata s-a topit, luam craticioara de pe baie si lasam amestecul sa se raceasca,


Cand este caldut spre rece, adaugam alcoolul si incepem sa mixam. Mixarea necesita 3 reprize.
Mixam vreo 4-5 minute si apoi bagam compozitia la frigider pentru 5 minue. O scoatem, mixam din nou si iar dam la rece pentru 5 minute. Daca dupa a doua mixare crema s-a deschis la culoare si este umflata si pufoasa nu o mai mixam a treia oara, daca este tot inchisa la culoare, mixam pt a treia oara pana se deschide si se umfla dupa care o lasam inca 15 minute la rece.
Umezim foarte putin palmele si formam bilute mici pe care  le tavalim printr-un amestec de zahar pudra vanilat, praf migdale si nuca de cocos.



2 comentarii: