sâmbătă, 17 septembrie 2011

Omleta taraneasca.



Ingrediente: (pentru 2 portii)
  • 4 cartofi 
  • 8 oua
  • o ceapa
  • 1/2 ardei verde
  • o rosie
  • 100 g sunca presata
  • 15 masline negre
  • sare
  • piper
  • ulei
Preparare:

Cartofii curatati si spalati ii taiem rondele  subtiri.
  Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit, adaugam cartofii si lasam la foc mic pana sunt gata. Scoatem cartofii si ii lasam la scurs.
Sunca presata, rosia, ardeiul verde, maslinele si ceapa le taiem cubulete si le calim in ulei 5-10 minute.

 Dupa ce s-au calit legumele, le lasam la scurs.
 
 Se bat cele 4 oua (pentru o portie) adaugand sare si piper, si  jumatate din cantitatea de cartofi si legume. Amestecam bine.


In tigaia in care am prajit cartofii, adaugam 2 linguri de ulei si omleta. Lasam focul la minim si dupa 4 minute o intoarcem cu ajutorul unei farfurii intinse.


 Cele 2 omlete.




Un comentariu: